Доступність посилання

ТОП новини

Через обстріли РФ напередодні загинув житель Донеччини, є поранені на Харківщині та Херсонщині


Наслідки попередних російських ударів на Харківщині, ілюстраційне фото
Наслідки попередних російських ударів на Харківщині, ілюстраційне фото

Російські війська кілька разів обстріляли Ізюмський, Чугуївський, Богодухівський та Куп’янський райони Харківщини протягом минулої доби, заявив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов 30 серпня.

«Куп’янський р-н, Курилівська ТГ, с. Новоосинове. Внаслідок обстрілу з РСЗВ горіли будинок, господарча споруда, літня кухня, пошкоджено три автомобілі. Постраждали 4 людини: чоловік 65 років, жінки 83, 70 та 65 років», – повідомив він.

У інших населених пунктах обстріли спричинили пошкодження житлва та горіння трави, додав Синєгубов.

Протягом доби загинув житель Донецької області, повідомив голова ОВА Вадим Філашкін:

«За 29 серпня росіяни вбили 1 жителя Донеччини — у Костянтинівці. Ще 11 людей в області за добу дістали поранення».

Читайте також: Армія РФ атакувала Нікопольщину артилерією і дронами: один загиблий, шестеро поранених – влада

Також російські війська обстріляли низку населених пунктів Херсонської області, в тому числі обласний центр, заявив очільник регіону Олександр Прокудін.

За його даними, постраждали поштове відділення, торгівельний центр та магазин, житлові будівлі, газопроводи, гараж, приватні автомобілі, автобус та сільгосптехніка.

«Через російську агресію 6 людей дістали поранення», – повідомив Прокудін.

Згодом він додав, що вночі під російським ударом опинився житловий будинок у Корабельному районі Херсона. Літня жінка зазнала вибухової травми й контузії, їй надали допомогу на місці.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG