Доступність посилання

ТОП новини

Міненерго: російські атаки призвели до знеструмлень у семи областях


На Донеччині через ракетний обстріл знеструмились кілька підстанцій, побутові споживачі, а також шахти, в яких перебували 139 працівників
На Донеччині через ракетний обстріл знеструмились кілька підстанцій, побутові споживачі, а також шахти, в яких перебували 139 працівників

Через російські обстріли й бойові дії минулої доби виникли знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Черкаській та Чернігівській областях, повідомляє 2 жовтня Міністерство енергетики.

За даними відомства, у Дніпропетровській області внаслідок обстрілу відключалась повітряна лінія – було пошкоджене обладнання, у Чернігівській області також була така ситуація – знеструмлювались 75 абонентів у двох населених пунктах.

На Донеччині через ракетний обстріл знеструмились кілька підстанцій, побутові споживачі, а також шахти – на момент інциденту загалом у шахтах перебували 139 працівників, усіх виведено на поверхню. Живлення частково відновлено.

У Сумській області через влучання БПЛА по території підстанції пошкоджено обладнання, при цьому знеструмлювались підстанції та побутові споживачі, також у Черкаській області через падіння уламків БПЛА знеструмились підстанції.

Російські війська не припиняють щоденних обстрілів об’єктів енергетичної інфраструктури у різних областях України.

За даними Міненерго, від жовтня 2022 року Росія завдала понад тисячу ударів по об’єктах української енергетичної інфраструктури, лише цього року через удари було втрачено 9 ГВт генеруючих потужностей.

Минулого тижня в місії ООН заявили, що російські удари по енергетичній інфраструктурі України завдали значної шкоди і з наближенням зими можуть призвести до ще більш руйнівних наслідків.

Форум

XS
SM
MD
LG