Доступність посилання

ТОП новини

Координаційний штаб: усі звільнені з російського полону – це строковики, серед них є оборонці Маріуполя


Українські військові, які повернулися з російського полону, 24 серпня 2024 року
Українські військові, які повернулися з російського полону, 24 серпня 2024 року

Усі врятовані під час сьогоднішнього обміну полоненими – це військовослужбовці-строковики, зокрема і ті, які потрапили у полон в перші місяці повномасштабного російського вторгнення у 2022 році. Про це у телеграмі повідомив Координаційний штаб з питань поводження з полоненими.

За даними штабу, серед визволених сьогодні – дев’ятеро незаконно засуджених оборонців, військові моряки та троє прикордонників, а також 82 оборонці Маріуполя (з них пів сотні боронили «Азовсталь»).

Усі врятовані – солдати, сержанти та матроси.

«Також додому повертаються шестеро нацгвардійців з гарнізону охорони Чорнобильської атомної станції, військовослужбовці, які боронили Київську, Донецьку області, Херсонщину та Луганщину. Українські воїни, яких сьогодні вдалося звільнити з неволі ворога, також брали участь у важких боях за Гостомель і запасний командний пункт Генштабу на Київщині, а на Херсонщині – за пропускний пункт «Чонгар» на адміністративному кордоні з тимчасово окупованим Кримом», – йдеться у повідомленні.

Російське Міноборони повідомило, що у рамках обміну повернули 115 військовослужбовців, яких взяли в полон у Курській області РФ.

Російські провоєнні блогери пишуть, що Москва повернула строковиків, що потрапили в полон. Офіційного підтвердження цим повідомленням поки що немає.

Читайте також: Ажіотаж з курськими строковиками: чи обміняють на них «азовців»?

Це перший подібний обмін полоненими між Україною та РФ після того, як 6 серпня українські військові почали операцію у Курські області РФ. Після її початку Українська сторона повідомляла про значне поповнення обмінного фонду. За словами президента Володимира Зеленського, у Курській області РФ сотні військових російської армії здалися в полон. Москва про це не повідомляє. Точне число полонених – невідоме.

Попередній обмін полоненими між Україною та РФ відбувся 17 липня – з російського ув’язнення вдалося повернути ще 95 українців. Від початку повномасштабного вторгнення це був вже 54-й обмін полоненими. Загалом з російського полону Координаційному штабу вдалося повернути 3 405 людей.

Форум

XS
SM
MD
LG