Доступність посилання

ТОП новини

В адміністрації США є «опір» курсу Трампа – NYT


Президент США Дональд Трамп назвав статтю в газеті «ганебною»
Президент США Дональд Трамп назвав статтю в газеті «ганебною»

Американська газета The New York Times опублікувала колонку неназваного високопоставленого співробітника адміністрації президента США Дональда Трампа, який називає себе учасником «опору» всередині керівних структур, що намагається нейтралізувати «найгірші імпульси» президента.

У статті неназваний діяч адміністрації пише, що багато його колег намагаються нейтралізувати наслідки «непередбачуваної, імпульсивної поведінки» президента Трампа і запобігти ухваленню «незрілих і часом необачних рішень».

Як приклад таких дій автор наводить жорстку політику щодо Росії адміністрації Дональда Трампа, яка не відповідає тону заяв президента щодо Кремля і російського президента Володимира Путіна. За словами анонімного автора колонки, санкції проти російських громадян і компаній розширюються завдяки діям співробітників адміністрації, що відповідають за національну безпеку США.

Президент Трамп назвав статтю в газеті «ганебною», а пізніше у себе в Twitter відреагував на неї питанням: «Зрада?» і закликав газету розкрити ім’я автора в цілях національної безпеки.

Прес-секретар Білого дому Сарра Сандерс закликала автора статті, який, за її словами, обманює, а не підтримує законно обраного президента США, піти у відставку.

Стаття була опублікована через день після публікації витягів із нової книжки журналіста Боба Вудворда «Страх: Трамп в Білому домі», в одному з яких йдеться про те, що колишній головний радник президента Трампа з економічних питань Гері Кон викрав зі столу президента документ, в якому містилася санкція на відмову США від торговельної угоди з Південною Кореєю.

Дональд Трамп заперечив інформацію в книжці і заявив, що описане нічого не значить, а сама книжка за жанром більше схожа на «художній вимисел».

XS
SM
MD
LG