Доступність посилання

ТОП новини

На Покровському напрямку війська РФ провели 24 штурми, найбільше біля Новоолександрівки – Генштаб ЗСУ


Артилерист 24-ї окремої механізованої бригади ЗСУ імені Короля Данила веде вогонь із самохідної гаубиці 2С1 «Гвоздика» поблизу міста Часів Яр Донецької області, Україна, 14 липня 2024 року
Артилерист 24-ї окремої механізованої бригади ЗСУ імені Короля Данила веде вогонь із самохідної гаубиці 2С1 «Гвоздика» поблизу міста Часів Яр Донецької області, Україна, 14 липня 2024 року

Протягом минулої доби зафіксовано 112 бойових зіткнень. Найбільше штурмових дій військ РФ зафіксовано на Покровському і Курахівському напрямках, йдеться у ранковому зведенні Генерального штабу Збройних сил України 17 липня.

«На Покровському напрямку наші захисники відбили 24 штурмові дії в районах населених пунктів Прогрес, Воздвиженка, Новоолександрівка, Калинове, Новоселівка Перша та Уманське, де загарбники, за підтримки авіації, намагалися витіснити наші підрозділи із займаних рубежів. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Новоолександрівки», – кажуть військові.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 23 атаки РФ біля Красногорівки, Георгіївки, Костянтинівки та Парасковіївки.

У штабі повідомили, що «на Сіверському напрямку українські захисники відбивали 11 штурмових дій російських загарбників поблизу Верхньокам’янського, Спірного, Виїмки, Переїзного та Північного».

Тривають бойові дії також на Харківському, Куп’янському, Краматорському, Лиманському, Времівському, Оріхівському, Гуляйпільському напрямках.

За даними Генштабу, на Придніпровському напрямку відбулася одна штурмова дія військ РФ поблизу Козачих Лагерів. Водночас, про бойові зіткнення у районі Кринок не повідомляється.

Раніше медіа повідомили, що Українські військові відійшли з Кринок на Херсонщині. За даними джерела Суспільного, це відбулось ще кілька тижнів тому. Генеральний штаб офіційно це не підтверджує.

Про окупацію села Урожайне Донецької області днями повідомив проєкт DeepState.

Восени минулого року стало відомо, що українські військові закріпилися на кількох плацдармах на лівобережжі Херсонщини.

Форум

XS
SM
MD
LG