Доступність посилання

ТОП новини

Норвегія збільшить цьогорічну підтримку України на понад 630 мільйонів доларів – прем’єр


За словами прем’єр-міністра Йонаса Гара Стьоре, збільшення допомоги є «питанням життя чи смерті для народу України»
За словами прем’єр-міністра Йонаса Гара Стьоре, збільшення допомоги є «питанням життя чи смерті для народу України»

Норвегія збільшить допомогу Україні цього року на сім мільярдів норвезьких крон (близько 633 мільйонів доларів) до загальної суми 22 мільярди крон, заявив 30 квітня прем’єр-міністр Йонас Гар Стьоре.

За його словами, збільшення допомоги є «питанням життя чи смерті для народу України». «Це також питання безпеки і стабільності в Європі, а отже, і для Норвегії», – сказав Стьоре після зустрічі з лідерами опозиції.

Президент України Володимир Зеленський висловив вдячність Норвегії за підтримку.

«Дуже важливо, що більша частина цих коштів буде спрямована на посилення протиповітряної оборони України, що є нашим найвищим пріоритетом для захисту життя людей. Цінуємо незмінну підтримку з боку Норвегії, розуміння наших нагальних потреб і готовність бути поряд із нами у вирішальний час», – написав Зеленський у соцмережі X, колишньому твітері.

Минулого місяця уряд Норвегії вирішив виділити до 1,6 мільярда норвезьких крон (153 мільйони доларів) на ініціативу Чехії щодо закупівлі боєприпасів для України у третіх країн.

На початку 2024 року уряд Норвегії дозволив прямі продажі зброї й оборонної продукції своєї оборонної промисловості Україні.

Форум

XS
SM
MD
LG