Доступність посилання

ТОП новини

У Ніжині до 15 зросло число постраждалих через російський удар – влада


Раніше голова Чернігівської обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус повідомив, що російські дрони влучили в обʼєкт інфраструктури і житловий гуртожиток у Ніжині
Раніше голова Чернігівської обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус повідомив, що російські дрони влучили в обʼєкт інфраструктури і житловий гуртожиток у Ніжині

У Ніжині на Чернігівщині внаслідок російського удару «Шахедами» кількість поранених зросла до 15 людей, повідомив у коментарі Суспільному міський голова Ніжина Олександр Кодола. Раніше повідомляли про одного пораненого.

За його словами, гуртожиток, в який було влучання, – непридатний для проживання.

«Будинок сильно постраждав. Займаємося відселенням людей. У гуртожитку проживали люди пенсійного віку. Там було 24 квартири, з них 15 – постраждали. Будемо забивати двері, вікна. Немає в ньому ні газу, ні води, ні світла. Треба робити капітальний ремонт», – сказав міський голова.

У ніч на 26 липня українські Повітряні сили попереджали про рух кількох груп російських ударних безпілотників над Україною, зокрема на межі Сумської і Чернігівської областей, біля Херсону.

Вранці військові повідомили, що сили ППО збили 20 із 22 запущених Росією «Шахедів» у Херсонській, Сумській, Житомирській і Чернігівській областях.

Голова Чернігівської обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус повідомив, що російські дрони влучили в обʼєкт інфраструктури і житловий гуртожиток у Ніжині.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG