Доступність посилання

ТОП новини

У Німеччині стартує Міжнародна конференція з відновлення України


На лютий 2024 року було відомо, що потреби на відбудову України складають вже майже 486 мільярдів доларів
На лютий 2024 року було відомо, що потреби на відбудову України складають вже майже 486 мільярдів доларів

11 червня у Німеччині стартує дводенна Конференція з питань відновлення України, яку проводять з метою підтримки відбудови країни після руйнувань, спричинених російською агресією.

Напередодні до Берліна прибув президент України Володимир Зеленський для участі у конференції та переговорів із канцлером Олафом Шольцом.

За словами глави української держави, конференція URC2024 «об’єднає уряди, 10 із яких – на рівні прем’єр-міністрів, компанії та організації для допомоги Україні».

Зеленський зазначив, що основним пріоритетом стануть рішення для української енергетики, яка значно пошкоджена російськими обстрілами.

Пресслужба Міністерства енергетики України повідомила 11 квітня, що делегацію Міненерго очолює міністр енергетики Герман Галущенко.

«Очікується підписання низки меморандумів про співпрацю та угод, що сприятимуть збільшенню генерації та посиленню стійкості енергосистеми», – розповіли у відомстві.

Минулого року за підсумками Конференції з відновлення України у Лондоні, союзники України пообіцяли надати близько 60 мільярдів доларів на відновлення України. А частину цих коштів спрямувати на боротьбу з корупцією і реформи на шляху Києва до членства в Європейському союзі.

Цього року увагу на конференції також приділять реформам в Україні.

«Ми робимо все можливе, щоб Україна могла якнайшвидше зайняти місце за столом переговорів в Європейському союзі – тому що, на додаток до нашої військової підтримки, це найкращий захист», – заявила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок.

Напередодні цієї конференції повідомив про звільнення голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафа Найєм. Раніше він розповів виданню Bloomberg, що прем’єр-міністр Денис Шмигаль не погодив його відрядження до Берліна на міжнародну конференцію з відновлення.

Також на конференції не буде профільного міністра з питань відновлення України. Оскільки раніше Верховна Рада звільнила Олександра Кубракова.

На лютий 2024 року було відомо, що потреби на відбудову України складають вже майже 486 мільярдів доларів. Такі результати третьої оцінки збитків і потреб (RDNA3), яку український уряд провів спільно зі Світовим банком.

Форум

XS
SM
MD
LG