Доступність посилання

ТОП новини

Армія РФ атакувала Нікопольщину артилерією і дронами: один загиблий, шестеро поранених – влада


Наслідки обстрілів Нікополя силами РФ, фото архівне
Наслідки обстрілів Нікополя силами РФ, фото архівне

На Дніпропетровщині сили РФ впродовж дня обстрілювали Нікопольщину, загинула жінка, ще шестеро цивільних поранені, повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

«Із самого ранку і протягом всього дня ворог лютував на Нікопольщині. Під ворожими атаками були районний центр, Покровська, Червоногригорівська і Марганецька громади. У Нікополі загинула 42-річна жінка. А ще за сьогодні через обстріли росіян постраждали шестеро людей», – написав Лисак.

За його словами, серед поранених – двоє важкопоранених чоловіків віком 60 і 67 років. Поранені жінки 19 і 59 років і чоловіки 74 і 30 років – у стані середньої тяжкості.

Лисак уточнив, що «на населені пункти Нікопольщини російські війська скинули понад десять боєприпасів з БпЛА. Також ворог застосовував дрони-камікадзе і гатив із артилерії».

«Унаслідок обстрілів у районі пошкоджені інфраструктурні об’єкти. Зокрема, понівечені торговельний центр, навчальний заклад, вісім багатоквартирних будинків, 13 приватних осель і 5 господарських споруд. Окрім того, потрощена автівка, газогін, пошкоджена лінія електропередач», – зазначив місцевий голова ОВА.

Крім того, за словами Лисака, бійці ПвК «Схід» збили над областю розвідувальний дрон.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG