Доступність посилання

ТОП новини

На Нікопольщині через російські артобстріли постраждали троє людей – влада


51-річний чоловік зазнав поранень у Нікополі. Ще двоє постраждалих – 31 та 56 років – у Покровській громаді. Фото архівне
51-річний чоловік зазнав поранень у Нікополі. Ще двоє постраждалих – 31 та 56 років – у Покровській громаді. Фото архівне

На Нікопольщині через російські артобстріли постраждали троє людей, повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

«51-річний чоловік отримав поранення у Нікополі. Його госпіталізували в стані середньої тяжкості. Ще двоє потерпілих – 31 та 56 років – у Покровській громаді. Вони лікуватимуться амбулаторно», – написав він у телеграмі.

За його даними, внаслідок ударів РФ пошкоджені багатоповерхівки та приватні будинки, господарські споруди, промислове і комунальні підприємства, релігійна установа, ліцей, авто.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – переважно ударними БПЛА та артилерією – атакують Нікополь на Дніпропетровщині. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовані атаки на цивільних.

Моніторингова місія ООН з прав людини заявила, що з 24 лютого 2022 року до кінця червня 2024 року через бойові дії постраждали щонайменше 33 878 цивільних осіб. Зокрема, в ООН підтвердили загибель 11 284 людей. В організації зауважують, що реальна кількість жертв може бути більшою, оскільки деякі дані ще очікують на підтвердження.

Форум

XS
SM
MD
LG