Доступність посилання

ТОП новини

Представники трьох IT-компаній з Нідерландів допомагатимуть з модернізацією українських БПЛА – Оллонгрен


Кайса Оллонгрен вважає, що українська оборонна галузь має багато перспектив для розвитку. Виробництво та модернізація безпілотників – одна з перспективних сфер. 
Кайса Оллонгрен вважає, що українська оборонна галузь має багато перспектив для розвитку. Виробництво та модернізація безпілотників – одна з перспективних сфер. 

Міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен приїхала із візитом до Києва. Разом із нею до столиці України приїхали представники трьох IT-компаній з Нідерландів, які у перспективі співпрацюватимуть із українськими виробниками дронів і будуть покращувати БПЛА за допомогою штучного інтелекту. Про це міністерка оборони Нідерландів розповіла у ексклюзивному інтерв’ю журналістці Радіо Свобода.

«Під час цього візиту я привезла три нідерландські компанії, які працюють у сфері високих технологій. Це може допомогти українським компаніям, або співпраці з українськими компаніями для збільшення їхньої продукції. Так, наприклад, українська компанія дронів, яка виробляє дрони тут, в Україні, може співпрацювати з нідерландською компанією, яка може покращити функціонування цих дронів зі штучним інтелектом. Вони використовують технологію нідерландської компанії. І продукт стає кращим, і адаптується також до того, що потрібно на фронті», – сказала Кайса Оллонгрен.

Міністерка оборони Нідерландів під час інтерв'ю Радіо Свобода
Міністерка оборони Нідерландів під час інтерв'ю Радіо Свобода

За її словами, українська оборонна галузь має багато перспектив для розвитку, а виробництво та модернізація безпілотників – одна з перспективних сфер.

«Отже, це приклад того, де я думаю, що українська промисловість активізується. І де ми маємо певні знання та досвід, які можна додати до цього продукту, щоб зробити його кращим. Ось один приклад. І прикладів набагато більше», – додала міністерка оборони Нідерландів.

Також Оллонгрен нагадала, що вже влітку до України почнуть доставляти перші винищувачі F-16, Нідерланди пообіцяли виділити Україні загалом 24 такі літаки.

У Києві Кайса Оллонгрен зустрілась із представниками уряду та президентом України Володимиром Зеленським.

Читайте також: Голими руками не відіб'єшся. Що має зробити Захід, щоб допомогти Україні стримати наступ Росії

Також 20 березня Міноборони Нідерландів повідомило про виділення понад 150 мільйонів євро на закупівлю боєприпасів для винищувачів F-16, які відправляються в Україну, а також понад 200 млн євро на закупівлю безпілотників.

За даними видання The New York Times, Україна може отримати до липня лише шість із приблизно 45 винищувачів F-16, обіцяних західними країнами.

Влада України неодноразово заявляла, що поява західних винищувачів в Україні може змінити ситуацію на полі бою, адже Росія має «повну перевагу в небі» на окупованих територіях.

Форум

XS
SM
MD
LG