Доступність посилання

ТОП новини

Нетаньягу їде до Вашингтона, де виступить із промовою перед Конгресом


Виступ прем’єра Ізраїлю перед Конгресом США має відбутися 24 липня
Виступ прем’єра Ізраїлю перед Конгресом США має відбутися 24 липня

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу 22 липня вирушає до Вашингтона, щоб виступити з промовою перед Конгресом США. Візит відбуватиметься на тлі виходу президента США Джо Байдена з виборчих перегонів.

Зустріч Нетаньягу з Байденом попередньо запланована на вівторок, якщо президент США одужає від Covid-19. Виступ прем’єра Ізраїлю перед Конгресом США має відбутися 24 липня.

Очікується, що його промова в Конгресі буде зосереджена на координації відповіді Ізраїлю і США на нестабільну ситуацію на Близькому Сході, де зростає небезпека переростання війни в Секторі Гази в більш широкий регіональний конфлікт.

США підтримують Ізраїль у його війні проти «Хамасу» (угруповання, визнане терористичним в ЄС і США). Водночас Білий дім висловлював занепокоєння через зростання загиблих серед цивільних і застерігав Ізраїль від операції в місті Рафах у Секторі Гази, де знайшли притулок понад мільйон людей.

31 травня президент США Джо Байден оприлюднив новий план щодо припинення вогню в Секторі Гази. Він назвав пропозицію «дорожньою картою до тривалого припинення вогню і звільнення всіх заручників».

Форум

XS
SM
MD
LG