Доступність посилання

ТОП новини

Нетаньягу заявив, що вбивство Сінвара є «початком кінця» війни в Газі


Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу
Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив увечері 17 жовтня, що вбивство лідера угруповання «Хамас» Ях’ї Сінвара стало «початком кінця» війни в Секторі Гази.

«Ях’я Сінвар мертвий. Він був убитий у Рафаху відважними солдатами Армії оборони Ізраїлю. Хоч це не кінець війни в Газі, це початок кінця», – сказав Нетаньягу у відеозаяві англійською мовою, опублікованій його офісом.

Раніше 17 жовтня Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) та ізраїльська Служба спільної безпеки (ШАБАК, аналог української СБУ) підтвердили вбивство лідера угруповання «Хамас» Ях’ї Сінвара.

Президент Іцхак Герцоґ висловив подяку військовим і службам безпеки за «знищення заклятого терориста Ях’ї Сінвара». «Сінвар, організатор смертоносної атаки 7 жовтня, несе відповідальність за жахливі терористичні акти проти ізраїльських цивільних осіб, громадян інших країн і вбивства тисяч невинних людей», – заявив глава держави.

Сінвар став політичним лідером «Хамасу» на початку серпня. Він замінив на посаді Ісмаїла Ханію, якого було вбито наприкінці липня в результаті удару по резиденції в Тегерані, в якій він перебував.

Сінвар, який провів половину свого дорослого життя в ізраїльських в’язницях, був найвпливовішим лідером «Хамасу», який залишався живим після вбивства Ханії.

Форум

XS
SM
MD
LG