Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїль офіційно підтвердив убивство очільника угруповання «Хамас» Сінвара


Ях'я Сінвар, архівне фото, 1 жовтня 2022 року
Ях'я Сінвар, архівне фото, 1 жовтня 2022 року

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) та ізраїльська Служба спільної безпеки (ШАБАК, аналог української СБУ) 17 жовтня підтвердили вбивство лідера угруповання «Хамас» Ях’ї Сінвара, повідомляють світові ЗМІ. У спільній заяві вони стверджують, що нещодавні операції ізраїльських військових скоротили територію, на якій міг діяти Сінвар, що зрештою призвело до його смерті.

У заяві пояснюється, що впродовж останніх кількох тижнів 162-га дивізія та дивізія Гази зі складу Армії оборони Ізраїлю діяли в районах Сектора Гази, де, за даними розвідки, переховувалися високопосадовці «Хамасу». Сили з 828-ї бригади ЦАХАЛ «знищили трьох терористів, і один з них був ідентифікований сьогодні як Сінвар», передає The Times of Israel.

Президент Іцхак Герцоґ висловив подяку військовим і службам безпеки за «знищення заклятого терориста Ях’ї Сінвара». «Сінвар, організатор смертоносної атаки 7 жовтня, несе відповідальність за жахливі терористичні акти проти ізраїльських цивільних осіб, громадян інших країн і вбивства тисяч невинних людей».

Сінвар став політичним лідером «Хамасу» на початку серпня. Він замінив на посаді Ісмаїла Ханію, якого було вбито наприкінці липня в результаті удару по його резиденції в Тегерані.

Сінвар, який провів половину свого дорослого життя в ізраїльських в’язницях, є найвпливовішим лідером «Хамасу», який залишився живим після вбивства Ханії.

Форум

XS
SM
MD
LG