Доступність посилання

ТОП новини

Нелегальний мігрант поранив польського військового на кордоні


Мігранти на білорусько-польському кордоні, травень 2024 року
Мігранти на білорусько-польському кордоні, травень 2024 року

Уранці 28 травня на польсько-білоруському кордоні під час намагання затримати нелегального мігранта польський солдат зазнав ножового поранення, під час інциденту нападник перебував на білоруському боці, повідомило в мережі X Головне командування польських Збройних сил.

За інформацією відомства, на місце одразу прибула військова швидка допомога. Бійця доправили до шпиталю. Його життю нічого не загрожує. «Родині постраждалого повідомили та надали психологічну допомогу та підтримку від військових», – ідеться в повідомленні.

«Зростає міграційний тиск, зростає агресія цих осіб. Вони намагаються прорватися через кордон великими групами, які формуються завдяки підтримці білоруських служб», – так прокоментував напад на солдата в ефірі Польського радіо заступник міністра внутрішніх справ і адміністрації Чеслав Мрочек.

За даними Підляського прикордонного відділу, з початку року на ділянці кордону в цьому регіоні було зафіксовано понад 13 тисяч спроб незаконного перетину кордону з Білорусі до Польщі.

Форум

XS
SM
MD
LG