Доступність посилання

ТОП новини

Павлюк: у Києві і області відбудуться командно-штабні військові навчання


У Києві та області з 5 по 13 червня відбудуться командно-штабні військові навчання, повідомив Олександр Павлюк
У Києві та області з 5 по 13 червня відбудуться командно-штабні військові навчання, повідомив Олександр Павлюк

У Києві та області з 5 по 13 червня відбудуться командно-штабні військові навчання, під час яких будуть здійснюватися переміщення особового складу та рух важкої техніки, повідомив командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

«У період з 5 по 13 червня в межах міста Києва та області будуть проведені командно-штабні навчання з військовими частинами (підрозділами) угруповання сил і засобів оборони міста Київ. У ході навчань відбудуться практичні дії із залученням особового складу, військової техніки та озброєння всіх наземних, річкових, протиповітряних та протидиверсійних підрозділів», – йдеться у повідомленні.

За словами Павлюка, метою навчань є «відпрацювання бойових та спеціальних завдань оборонної операції в умовах активного застосування противником всього спектру наступального озброєння та дій ворожих диверсійно-розвідувальних груп».

«У зв’язку з проведенням навчань будуть здійснюватися переміщення особового складу та рух важкої техніки. Просимо зберігати спокій та нагадуємо про заходи інформаційної гігієни і заборону на фото, відеозйомки пересування наших військ. Тренуємось та постійно покращуємо рівень боєздатності підрозділів», – наголосив Павлюк.

Раніше Міністерство оборони Данії повідомляло, що країна передасть Україні винищувачі F-16 цього літа. У відомстві зауважили, що встановити чіткий графік передачі винищувачів F-16 важко, тому що «є кілька умов, які повинні бути виконані для того, щоб Україна могла використовувати надані літаки».

Українські пілоти нині проходять навчання. За даними видання The New York Times, Україна може отримати до липня лише шість із приблизно 45 винищувачів F-16, обіцяних західними країнами. Очікується, що до літа цього року будуть готові 12 льотчиків – це менше, ніж повна ескадрилья.

Влада України неодноразово заявляла, що поява західних винищувачів в Україні може змінити ситуацію на полі бою, адже Росія має «повну перевагу в небі» на окупованих територіях.

Форум

XS
SM
MD
LG