Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура: жінці, затриманій за наругу над могилами військових у Києві, оголосили підозру


У прокуратурі зазначили, що готують клопотання про обрання запобіжного заходу
У прокуратурі зазначили, що готують клопотання про обрання запобіжного заходу

Правоохоронці повідомили про підозру жінці, затриманій за наругу над могилами військових у Києві, інформує Київська міська прокуратура.

«За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури Києва повідомлено про підозру 60-річній жінці за фактом наруги над могилами захисників України, вчиненому з хуліганських мотивів (ч. 3 ст. 297 КК України)», – йдеться в повідомленні.

«Згідно з даними слідства, 20 червня на території Аскольдової могили в Києві підозрювана вчинила акт вандалізму на могилах загиблих захисників України – Дмитра Коцюбайла з позивним «Да Вінчі», Андрія Пільщикова з позивним «Джус», а також Павла Петриченка», – нагадали в прокуратурі.

За повідомленням, підозрювана з хуліганських мотивів завдала більше ніж 20 ударів палицею по могилах захисників, зірвала й поламала пам’ятні таблички, розбила лампадки.

Того ж дня підозрювану затримали. У прокуратурі зазначили, що готують клопотання про обрання запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.

Напередодні в ефірі телемарафону заступниця начальника відділу комунікації поліції Києва Анна Страшко заявила, що слідство перевірить, чи є жінка, підозрювана в пошкодженні могил військових у Києві, осудною.

Вона розповіла, що особу жінки встановили співробітники Печерського управління поліції за допомогою аналітиків кримінального аналізу на основі даних камер спостереження, і нею виявилася 60-річна уроженка Вінниччини, яка вже тривалий час мешкає у Києві. Її затримали в недобудові на Печерську, де вона проживає.

Речниця поліції повідомила, що підозрювана не пояснює мотиви свого вчинку.

Правоохоронці 20 червня затримали 60-річну жінку, яку розшукували за наругу над могилами захисників України.

За даними, поширеними в соцмережах, були сплюндровані могили Дмитра Коцюбайла («Да Вінчі»), Андрія Пільщикова («Джус») і Павла Петриченка. На могилах зірвані пам’ятні таблички, розбиті лампадки і понівечено державний прапор України. Після цього поліцейські Києва розпочали кримінальне провадження за фактом наруги над могилами військовослужбовців.

Форум

XS
SM
MD
LG