Доступність посилання

ТОП новини

Найбільший банк США прогнозує конфіскацію його активів у Росії


оготип на офісі банку JPMorgan Chase у Нью-Йорку
оготип на офісі банку JPMorgan Chase у Нью-Йорку

Найбільший американський банк JPMorgan Chase оголосив 1 травня, що його активи в Росії можуть бути конфісковані, повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Це може стати результатом рішення російського арбітражного суду про арешт російських активів американського банку, ухваленого 24 квітня за позовом банку ВТБ. Російський банк вимагає від JPMorgan Chase відшкодувати йому 439,5 мільйона доларів, які були заморожені на його рахунках в американському банку внаслідок запровадження американським урядом санкцій після вторгнення Росії в Україну

JPMorgan Chase відповів позовом в американському суді, вимагаючи визнати претензії ВТБ незаконними, оскільки він діяв відповідно до американського законодавства, і будь-які майнові суперечки між двома банками мають, відповідно до їхньої угоди, розглядатися в суді Нью-Йорка. Американський банк побоюється, що його активи в інших країнах можуть опинитися під загрозою арешту через рішення арбітражного суду в Росії.

Згідно із заявою JPMorgan Chase, сума претензій до нього значно перевищує вартість його активів у Росії. За даними джерел Reuters, серед цих активів є кошти на банківських рахунках, нерухоме майно та оргтехніка.

Форум

XS
SM
MD
LG