Доступність посилання

ТОП новини

Київ відвідав заступник міністра зовнішньої економіки Угорщини – МЗС


Із Левенте Модьором зустрівся, зокрема, заступник керівника Офісу президента та колишній очільник Закарпатської ОВА Віктор Микита
Із Левенте Модьором зустрівся, зокрема, заступник керівника Офісу президента та колишній очільник Закарпатської ОВА Віктор Микита

До Києва 18 жовтня приїздив заступник міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Левенте Модьора.

Як повідомили у пресслужбі МЗС України, зустріч міністра закордонних справ Андрія Сибіги з представником Угорщини відбулася в «продовження конструктивного діалогу між сторонами».

«У ході зустрічі співрозмовники обговорили ключові питання двосторонніх відносин та наголосили на необхідності розвитку українсько-угорських відносин у дусі добросусідства», – повідомили в міністерстві.

Також з Левенте Модьором зустрівся заступник керівника Офісу президента та колишній очільник Закарпатської ОВА Віктор Микита. За його словами, обговорювалося питання співпраці угорських та українських областей, а також взаємодія в межах плану реалізації регіональних інфраструктурних проєктів.

Угорська сторона наразі про ці переговори не повідомляє.

Наприкінці вересня Андрій Сибіга відвідав з робочим візитом Угорщину, де зустрівся зі своїм колегою Петером Сіярто.

Віктор Орбан, який керує Угорщиною з парламентською більшістю з 2010 року, викликав гнів багатьох лідерів ЄС своїми очевидними нападками на демократію, основоположні принципи блоку й інклюзивність, його протидією санкціям проти Росії, а також його тісними зв’язками з президентом РФ Володимиром Путіним.

Угорщина послідовно критикує військову допомогу Україні під різними приводами. У жовтні 2023 року Орбан заявив, що його країна продовжує спілкування з Росією «заради миру».

Форум

XS
SM
MD
LG