Доступність посилання

ТОП новини

У МЗС заявили про «паспортний» етап окупації Донбасу після рішення Кремля


Павло Клімкін закликав українських громадян на окупованих Росією територіях не приймати російські паспорти
Павло Клімкін закликав українських громадян на окупованих Росією територіях не приймати російські паспорти

Міністерство закордонних справ України розкритикувало рішення влади Росії у спрощеному порядку видавати російські паспорти жителям окупованих проросійськими силами територій Донбасу.

«Рішення Росії щодо видачі російських паспортів на окупованих українських територіях – це продовження агресії і втручання у наші внутрішні справи. Це новий «паспортний» етап окупації Донбасу. Закликаю українських громадян на окупованих Росією територіях не приймати російські паспорти. Росія позбавила вас сьогодення, а тепер зазіхає на ваше майбутнє», – написав у Twitter міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

24 квітня президент Росії Володимир Путін підписав указ, за яким жителі окупованих територій Донбасу зможуть у спрощеному порядку отримувати громадянство Росії. Текст документа опублікований на офіційному сайті Кремля через три дні після виборів президента в Україні.

Читайте також: Чи будуть жителям окупованої частини Донбасу видавати російські паспорти?

Право на спрощене громадянство надаватиметься в «гуманітарних цілях» для захисту прав і свобод людини, йдеться в указі. Всі охочі зможуть подати в підрозділи МВС Росії заяву і документи, видані угрупованнями «ДНР» і «ЛНР», що підтверджують проживання на території регіону. Розглядати заяви будуть до трьох місяців.

XS
SM
MD
LG