Доступність посилання

ТОП новини

МЗС прокоментувало нові обмеження у РФ на в’їзд громадян України через треті країни


МЗС звернуло увагу на те, що обмеження не стосуватимуться громадян України віком до 14 років
МЗС звернуло увагу на те, що обмеження не стосуватимуться громадян України віком до 14 років

На тлі змін у порядку в’їзду до Росії для громадян України Міністерство закордонних справ нагадало про рекомендації щодо поїздок до РФ – про це йдеться в повідомленні відомства від 11 жовтня.

«Через високі ризики для особистої безпеки МЗС України рекомендує українцям утриматися від будь-яких поїздок до держави-агресора, а тим, хто перебуває в цій країні – негайно залишити її територію», – йдеться в повідомленні.

Йдеться про останні зміни, за якими українські громадяни можуть в’їжджати до Росії з третіх держав тільки через два пункти пропуску:

  • аеропорт «Шереметьєво» у Москві
  • автомобільний пункт пропуску «Лудонка» у Псковській області, на кордоні з Латвією

При цьому МЗС звернуло увагу на те, що обмеження не стосуватимуться громадян України віком до 14 років, які в’їжджають на територію Росії самостійно або в супроводі громадян РФ.

«Зазначений виняток передбачений для продовження втілення політики викрадення українських дітей та їхнього незаконного переміщення до РФ», – коментує пресслужба відомства.

Читайте також: МЗС: кількість загиблих українців в Ізраїлі зросла

Про зміни в порядку в’їзду до Росії стало відомо 6 жовтня. Російська влада пояснила це міркуваннями «безпеки жителів РФ».

24 лютого 2022 Україна розірвала дипломатичні відносини з Росією, за день до того українське МЗС радило всім українським громадянам залишити РФ.

Форум

XS
SM
MD
LG