Доступність посилання

ТОП новини

Агресія РФ проти Грузії, а згодом України, є лише епізодом багаторічної імперської політики Москви – МЗС


У МЗС вважають, що лише спільними зусиллями міжнародної спільноти можна зарадити агресивній політиці РФ.
У МЗС вважають, що лише спільними зусиллями міжнародної спільноти можна зарадити агресивній політиці РФ.

Російська агресія проти Грузії, а згодом України, є лише епізодом багаторічної імперської політики Москви, лише спільними зусиллями міжнародної спільноти можна зарадити агресивній політиці РФ. Про це йдеться у заяві українського Міністерства закордонних справ у зв’язку з річницею початку збройної агресії РФ проти Грузії.

«Російський імперіалізм на Південному Кавказі, у Центральній Азії та в Європі залишається незмінним протягом століть і полягає у глибоко вкоріненому шовінізмі та зневазі до інших народів, міжнародного права, міжнародно визнаних кордонів, прагненні відновити імперське домінування. Російська агресія проти Грузії, а згодом України, є лише епізодом цієї багаторічної імперської політики Москви, якій не місце у ХХІ столітті», – йдеться у заяві.

У МЗС переконані, що що лише спільними зусиллями міжнародної спільноти можна зарадити агресивній політиці РФ, змусити її залишити тимчасово окуповані території Грузії та України, притягнути російських злочинців до відповідальності.

Дипломати наголошують, що Україна підтримує незалежність, суверенітет і територіальну цілісність Грузії в її міжнародно визнаних кордонах та рішуче засуджує загарбницьку політику Кремля.

Росія має вивести свої війська з суверенної території Грузії відповідно до угоди про припинення вогню від 2008 року та скасувати визнання грузинських регіонів Абхазії та Південної Осетії так званими «незалежними державами», додають у МЗС.

Читайте також: Серпнева війна 2008 року. Грузинські бійці в Україні ведуть і власну війну з Росією

У серпні 2008 року, почалася війна між Росією і Грузією. Провину за початок воєнних дій кожна зі сторін перекладає на противника. П’ятиденна війна забрала сотні життів і позбавила домівок тисячі людей. Цю війну назвали першою європейською війною 21-го століття.

Після війни у 2008 році Росія визнала «незалежність» сепаратистських регіонів Грузії Абхазії і Південної Осетії. В обох регіонах є російські війська та бази. Крім Росії, рішення Сухумі й Цхінвалі про незалежність визнали також Нікарагуа, Венесуела і Науру. Тбілісі й країни Заходу вважають ці території окупованими регіонами Грузії.

Форум

XS
SM
MD
LG