Доступність посилання

ТОП новини

Митниця заявила про відновлення пропуску вантажівок через кордон із Польщею


Пункт пропуску на польсько- українському кордоні «Медика-Шегині». Червень 2017 року
Пункт пропуску на польсько- українському кордоні «Медика-Шегині». Червень 2017 року

Рух українських вантажівок через кордон із Польщею відновили, повідомляє Державна митна служба 1 липня.

Митниця пояснює це тим, що польська сторона врегулювала питання перетину кордону вантажівками з українською реєстрацією.

«Відновлено пропуск вантажних транспортних засобів через пункти пропуску на кордоні з Республікою Польща, розташованих у зоні діяльності Львівської митниці», – йдеться в повідомленні.

Раніше 1 липня Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури повідомило Єврокомісії про ситуацію із призупиненням пропуску вантажівок з України на польському кордоні.

Читайте також: Мінвідновлення повідомило Єврокомісії про призупинення пропуску вантажівок Польщею – Деркач

Польща 1 липня призупинила пропуск українських вантажівок, які не мають дозволів на міжнародні вантажні перевезення.

У червні Україна та Єврокомісія продовжили дію «транспортного безвізу» на рік із можливістю його «автоматичної пролонгації» до кінця 2025 року. Оновлена угода передбачає низку взаємних зобов’язань щодо наявності ліцензій на перевезення та маркування вантажівок.

У Польщі тривалий час місцеві перевізники блокували кордон з Україною, вимагаючи повернути дозволи на вантажні перевезення для українських водіїв, які через війну Росії проти України скасував ЄС. Після переговорів з ними Варшава надавала Єврокомісії свої пропозиції змін щодо «транспортного безвізу» з Україною.

Форум

XS
SM
MD
LG