Доступність посилання

ТОП новини

Сили РФ скинули авіабомби на Мирноград, поранені жінка і двоє дітей – прокуратура


Наслідки обстрілів Донеччини силами РФ, фото архівне
Наслідки обстрілів Донеччини силами РФ, фото архівне

Російські військові скинули дві авіабомби на Мирноград на Донеччині, йдеться в повідомленні обласної прокуратури.

«Під час атаки ворога по житловому кварталу дістала тілесні ушкодження 49-річна жінка – у неї діагностовано мінно-вибухову травму і різану рану живота. Також поранення і контузії дістали семирічна дівчинка та її брат дев’яти років, які перебували у приватному домоволодінні», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що «ймовірно ворог застосував дві авіабомби «ФАБ-250» з УМПК».

У прокуратурі кажуть, що наразі постраждалих ушпиталено, їм надається кваліфікована медична допомога. Пошкоджені житлові будинки, господарські споруди, автомобіль, уточнили у пресслужбі.

«Прокурори вживають всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками Збройних сил РФ. За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України)», – підсумували у відомстві.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики та водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG