Доступність посилання

ТОП новини

Поліція: війська Росії знову вдарили по Куп’янську, поранено чоловіка


Наслідки обстрілів Куп’янська силами РФ, фото архівне
Наслідки обстрілів Куп’янська силами РФ, фото архівне

Російські військові вдень 2 серпня вкотре обстріляли Куп’янськ на Харківщині, йдеться в повідомленні місцевої поліції.

«2 серпня близько 13:00 військовослужбовці РФ вкотре обстріляли місто Куп’янськ. Екіпаж поліцейських охорони, що прибули на місце влучання, виявили пораненого 52-річного місцевого жителя. Чоловік потребував негайної медичної допомоги, тому правоохоронці на службовому автомобілі оперативно доставили його до лікарні», – кажуть правоохоронці.

У поліції зазначили, що «чоловік потребував негайної медичної допомоги, тому правоохоронці на службовому автомобілі оперативно доправили його в лікарню. За фактом порушення законів і звичаїв війни слідчі відкрили кримінальне провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України».

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони, зокрема Харківщину. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовані атаки на цивільних.

Моніторингова місія ООН із прав людини заявила, що з 24 лютого 2022 року до кінця червня 2024 року через бойові дії в Україні постраждали щонайменше 33 878 цивільних. Зокрема, в ООН підтвердили дані про загибель 11 284 людей. В організації наголошують, що реальна кількість жертв може бути більшою.

Форум

XS
SM
MD
LG