Доступність посилання

ТОП новини

МВС: диверсійні групи в Києві знищені, до міста заходить українська військова техніка


Добровольці захищають дорогу до Києва, 25 лютого 2022 року
Добровольці захищають дорогу до Києва, 25 лютого 2022 року

Міністерство внутрішніх справ повідомляє, що всі виявлені в Києві диверсійні групи знищені, а в місто заходить українська військова техніка.

«На цей момент всі диверсійні групи, які були виявлені в місті Києві, знищені і зачищені. Зараз ситуація в місті більш-менш стабілізувалася, паніки немає, є напруження. Зараз до Києва заходить українська військова техніка для того, щоб стримувати оборону міста», – повідомив речник – радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко близько 15:00 25 лютого.

Він закликав не знімати цю техніку і її пересування. «Це потрібно для того, щоб ми зберегли наше місто», – сказав Денисенко.

Він також повідомив про розробку МВС чат-боту в телеграмі, на який можна зайти і «з якого сфотографувати підозрілі мітки, які можуть бути мітками для російської армії».

За даними МВС, у Києві на цю годину роздали 18 тисяч автоматів: «всім добровольцям, усім тим, хто хоче захищати нашу столицю зі зброєю в руках».

Попри пряме вторгнення, Кремль заперечує наміри окупації України. У Міністерстві оборони Росії також заперечують дані української сторони про збиті російські літаки, розбомблену бронетехніку, загибель російських військових і заявляють, що не обстрілюють українські міста.

24 лютого Кремль повторив попередню заяву Путіна про те, що метою вторгнення є «демілітаризація і денацифікація України».

25 лютого Кремль заявив, що Путін готовий відправити до Мінська делегацію на рівні представників Міноборони, МЗС і адміністрації президента для переговорів з українською стороною.

Так у Кремлі відреагували на слова президента України Володимира Зеленського про необхідність «сісти за стіл переговорів, щоб зупинити загибель людей».

В Україні введено воєнний стан після нового вторгнення Росії. О 5-й ранку 24 лютого президент Росії Володимир Путін заявив про початок спецоперації на Донбасі після звернення про військову допомогу з боку угруповань «ДНР»/«ЛНР», які він перед тим «визнав».

Президент Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію. Країни Заходу почали застосовувати нові санкції проти Росії через її напад на Україну.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG