Доступність посилання

ТОП новини

Міністр фінансів Марченко повідомив про результати переговорів з МВФ у Вашингтоні


Міністр фінансів Сергій Марченко ще у квітні заявляв, що Україна згідно зі взятими зобов’язаннями з МВФ «звужує коло невирішених питань»
Міністр фінансів Сергій Марченко ще у квітні заявляв, що Україна згідно зі взятими зобов’язаннями з МВФ «звужує коло невирішених питань»

Міністр фінансів України Сергій Марченко під час робочого візиту до Вашингтона зустрівся з представниками Міжнародного валютного фонду, повідомляє 9 липня сайт міністерства.

За цим повідомленням, «сторони домовились про тісну комунікацію та спільну роботу для можливості досягнення Staff level agreement (домовленість на рівні персоналу – ред.) у найближчий час».

Більш конкретних часових параметрів чи умов офіційне повідомлення не містить.

Переговори відбулися з директором Європейського департаменту Альфредом Камером, виконавчим директором МВФ Полом Гілберсом, главою місії МВФ в Україні Іванною Владковою Голлар, постійним представником МВФ в Україні Ваграмом Степаняном та іншими представниками команди МВФ.

«Підтримка МВФ є дуже важливою для України. І я вдячний за підтримку у проведенні реформ. Економічна ситуація в країні покращується, але для забезпечення макроекономічної стабільності Україні надзвичайно важливо бути у програмі співпраці з МВФ», – сказав за результатами обговорення Сергій Марченко.

Як вказано в повідомленні, «експерти МВФ зазначили, що рішення Конституційного суду України призвели до відкату антикорупційних зусиль, що потребує відповідної реакції з боку української влади».

У квітні 2021 року радник президента з питань економіки Олег Устенко говорив, що Україна наближається до отримання коштів від Міжнародного валютного фонду (МВФ), і другий транш за чинною програмою співпраці може бути перерахований до вересня.

За словами чиновника, для отримання грошей ще треба ухвалити кілька рішень. «Законопроєкти… стосовно і реформування судової системи, і антикорупційної архітектури, вони зараз на розгляді в парламенті», – наголосив Устенко.

Міністр фінансів Сергій Марченко також у квітні заявляв в інтерв’ю LB.ua, що Україна згідно зі взятими зобов’язаннями з МВФ «звужує коло невирішених питань».

У лютому Міжнародний валютний фонд завершив дискусії з представниками української влади. За підсумками візиту місії МВФ до України сторони не змогли досягти угоди про новий транш, оскільки Україні «потрібен більший прогрес».

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG