Доступність посилання

ТОП новини

МОЗ не фіксує випадків холери після руйнування Каховської ГЕС


Затоплені вулиці окупованого Росією міста Олешки в Херсонській області, червень 2023 року
Затоплені вулиці окупованого Росією міста Олешки в Херсонській області, червень 2023 року

Станом на ранок 14 червня не зареєстровано випадків або підозр на холеру в районах, потерпілих унаслідок руйнування Каховської ГЕС. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

У постраждалих регіонах сформовано 38 точок моніторингу води вздовж річища та морського узбережжя в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях.

Результати досліджень зразків, які відібрали зокрема, з водойм та взяли у пацієнтів з ознаками гострої кишкової інфекції, виявилися негативними.

«Визначено три лікарні: на Херсонщині, Миколаївщині та Дніпропетровщині, які стануть хабами у разі потенційних спалахів інфекційних хвороб. У медзакладах розгорнуті додаткові інфекційні ліжка та забезпечена наявність усіх необхідних ліків», – розповіли в міністерстві.

У МОЗ попереджають, що в поверхневих водоймах вже зафіксовано значне перевищення мікробіологічних показників, тому купатися чи використовувати таку воду для оброблення харчів не можна. Окрім цього, категорично заборонено виловлювати та вживати рибу із забруднених водойм.

XS
SM
MD
LG