Доступність посилання

ТОП новини

Молдова заявляє, що її громадян навчали в Росії влаштовувати заворушення


Як стверджує поліція, вони були навчені дестабілізації конституційного ладу, тактиці протидії правоохоронним органам, застосуванню зброї. Фото архівне
Як стверджує поліція, вони були навчені дестабілізації конституційного ладу, тактиці протидії правоохоронним органам, застосуванню зброї. Фото архівне

Молдовська поліція заявила, що розкрила схему, в рамках якої понад сотня громадян Молдови були вивезені до Росії для проходження тренувань з організації заворушень.

За даними поліції, напередодні силовики провели 88 обшуків в кількох населених пунктах на півночі, в центрі і на півдні країни.

Зазначається, що це сталося після документування правоохоронцями дій злочинної групи, починаючи з липня 2024 року, учасники якої планували свою масові заворушення щодо президентських виборів і конституційного референдуму щодо вступу до Європейського Союзу.

За свідченнями частини затриманих, які співпрацюють зі слідством, вони проходили навчання в підмосковному пансіонаті. За даними правоохоронців, у червні під приводом участі у культурно-туристичній програмі у таких навчаннях взяли участь понад 100 молодих людей.

Читайте також: Молдова заявляє, що розкрила фінансовану Росією змову щодо фальсифікацій на виборах

Як стверджує поліція, вони були навчені дестабілізації конституційного ладу, тактиці протидії правоохоронним органам, застосуванню зброї, яку мали використовувати в організованих акціях протесту або під приводом усунення певних кандидатів.

Президентські вибори 20 жовтня будуть проведені паралельно з референдумом, на якому виборців запитуватимуть, чи повинна Молдова мати можливість приєднатися до Європейського союзу.

Форум

XS
SM
MD
LG