Доступність посилання

ТОП новини

У Молдові заблокують 22 сайти російських ЗМІ


Ці ресурси поширюють інформацію «від органів державної влади держави, яка перебуває у збройному конфлікті і визнана державою-агресором»
Ці ресурси поширюють інформацію «від органів державної влади держави, яка перебуває у збройному конфлікті і визнана державою-агресором»

Служба інформації та безпеки Молдови ухвалила рішення про блокування 22 сайтів російських ЗМІ. Про це йдеться у прес-релізі, опублікованому на сайті відомства.

Рішення про блокування пояснили тим, що ці ресурси поширюють інформацію «від органів державної влади держави, яка перебуває у збройному конфлікті і визнана державою-агресором».

Зокрема, під блокування потрапили сайти компанії ВДТРК, телеканалів RT, «Первый канал», «Царьград», НТВ, ТВЦ, «Звезда», РЕН ТВ, «Мир», «Пятый канал», «Москва 24», «360» , «Спас».

Відповідне розпорядження надіслано молдавським провайдерам.

Росія наразі не реагувала на це рішення влади Молдови.

У середині вересня Молдова вислала з країни керівника молдовської філії російського державного інформаційного агентства Sputnik, звинувативши його у поширенні «пропаганди та дезінформації». Віталію Денисову заборонили в’їзд до країни на 10 років.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Служба інформації та безпеки Молдови заблокувала у країні сайт Sputnik-Молдова. Причиною блокування стало те, що видання може поширювати «дезінформацію, яка стосується національної безпеки». 7 березня 2023 року влада Молдови також обмежила доступ ще до п’яти сайтів державного російського інформагентства Sputnik. Представництво Росії в Молдові засудило ці дії та назвало звинувачення на адресу видання політизованими.

Форум

XS
SM
MD
LG