Доступність посилання

ТОП новини

В ОП назвали дату візиту Моді в Україну


У липні цього року Нарендра Моді приїздив до Москви, де зустрічався з російським президентом Володимиром Путіним
У липні цього року Нарендра Моді приїздив до Москви, де зустрічався з російським президентом Володимиром Путіним

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді приїде в Україну 23 серпня, у День Державного прапора України, повідомив Офіс українського президента.

«Це перший в історії двосторонніх відносин візит глави індійського уряду до нашої держави», – йдеться в повідомленні.

За даними ОП, під час візиту, зокрема, відбудуться переговори Моді з президентом України Володимиром Зеленським, на яких вони обговорять «питання двосторонньої і багатосторонньої співпраці». Також очікується підписання низки документів між Україною й Індією, яких саме – в Офісі президента не уточнили.

Раніше візит Моді до України підтвердило індійське Міністерство закордонних справ, але не назвало дату поїздки.

Також у політика запланований візит до Польщі.

У липні Моді відвідав із дводенним візитом Росію. За інформацією індійських ЗМІ, він домовився з російським лідером Володимиром Путіним щодо звільнення з російської армії громадян Індії, яких обманом відправили на війну проти України.

Візит Моді до Москви розкритикував президент України Володимир Зеленський. Зранку 9 липня український лідер заявив, що «це – величезне розчарування і нищівний удар по мирних зусиллях – бачити, як лідер найбільшої демократії світу обіймається із найкривавішим злочинцем у світі в Москві у такий день» (маючи на увазі комбіновану ракетну атаку РФ 8 липня, ціллю якої, зокрема, стала дитяча лікарня «Охматдит»).

Індія не підписала декларацію за підсумками саміту миру у Швейцарії, організованому Україною.

Форум

XS
SM
MD
LG