Доступність посилання

ТОП новини

МВФ розпочав переговори з Україною щодо розширеного фінансування


На початку липня Україна отримала 2,2 мільярда доларів від Міжнародного валютного фонду
На початку липня Україна отримала 2,2 мільярда доларів від Міжнародного валютного фонду

Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) розпочала у середу переговори з Україною щодо розширеного фінансування на 1,1 мільярда доларів, йдеться у пресрелізі МВФ, яке є в розпорядженні Радіо Свобода.

«Місія МВФ на чолі з Гевіном Греєм розпочинає сьогодні дискусії з владою України у контексті п’ятого перегляду Програми розширеного фінансування (EFF)», – вказано у релізі.

На початку липня Україна отримала 2,2 мільярда доларів від Міжнародного валютного фонду, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Наприкінці червня у МВФ повідомили, що Рада директорів Міжнародного валютного фонду завершила четвертий перегляд програми розширеного фінансування для України (EFF), ухваливши рішення про виділення Україні близько 2,2 млрд доларів, і ці кошти спрямують на бюджетну підтримку.

Чотирирічну програму EFF для України з доступом до фінансування у обсязі близько 15,6 мільярдів доларів було схвалено 31 березня 2023 року. Ця програма є частиною ширшого пакету другої міжнародної підтримки для України, який наразі становить близько 122 мільярдів доларів.

У квітні цього року в МВФ заявили, що українському уряду цього року потрібно 42 мільярди доларів бюджетної підтримки на тлі російського вторгнення, яке триває.

Форум

XS
SM
MD
LG