Доступність посилання

ТОП новини

Мішель привітав роботу МАГАТЕ на Запорізькій атомній станції


Президент Європейської Ради Шарль Мішель
Президент Європейської Ради Шарль Мішель

Президент Європейської Ради Шарль Мішель обговорив місію Міжнародного агентства з атомної енергії на Запорізькій атомній електростанції із його генеральним директором Рафаелем Ґроссі. Про це він повідомив у своєму твітері 3 вересня.

«Європейський Союз повністю підтримує роботу і зусилля МАГАТЕ. Їхня хоробрість і професіоналізм у втіленні першої місії ЗАЕС вражають», – заявив він.

На думку Мішеля, Росія «поставила світ під загрозу». Голова Європейської Ради назвав ключовою умовою ядерної безпеки продовження присутності МАГАТЕ на станції.

Читайте також: Перед приїздом місії МАГАТЕ на ЗАЕС російські військові вивезли звідти всю техніку – Генштаб

Напередодні генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Ґроссі повідомив, що на Запорізькій АЕС залишається наразі шестеро експертів агентства, згодом там залишаться двоє.

Місія МАГАТЕ на Запорізьку АЕС 1 вересня була пов’язана з побоюваннями ядерної катастрофи, які викликали посилення обстрілів території найбільшої в Європі Запорізької атомної електростанції. 5 серпня сталося вперше в історії станції на певний час повне відключення Запорізької АЕС від енергомережі.

Від 4 березня Запорізька АЕС та місто-супутник ЗАЕС – Енергодар – перебувають під окупацією російських військ.

XS
SM
MD
LG