Доступність посилання

ТОП новини

У Міноборони РФ заявили про бої у двох районах Курської області


Москва стверджує, що «просування противника не допущено».
Москва стверджує, що «просування противника не допущено».

У Міноборони РФ стверджують, що російські силовики «продовжують знищувати збройні формування ЗСУ у Судженському та Коренівському районах Курської області».

При цьому Москва стверджує, що «просування противника не допущено».

Читайте також: Україна має законне право захищатися – речник Єврокомісії про події в Курській області РФ

Раніше, 7 серпня, начальник Генерального штабу Збройних сил РФ Валерій Герасимов, доповідаючи на нараді російському президенту Володимиру Путіну, заявив, що просування українських військових вглиб у Курській області РФ нібито зупинене.

Водночас російські телеграм-канали писали, що бої розпочалися вже на території міста Суджа Курської області, яке розташоване приблизно за 10 кілометрів від кордону.

За останніми підрахунками російського видання «Агентство», українські сили зайняли до 350 квадратних кілометрів території Курської області РФ. Також видання, проаналізувавши повідомлення блогерів, 8 серпня пише, що українські сили вже перебувають за 23-26 км від кордону з Україною.

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) заявляли, що 7 серпня українські війська просунулися до 10 кілометрів углиб Курської області Росії. Геолокаційні кадри, вказують на те, що українські війська проникли щонайменше через дві російські оборонні лінії і опорний пункт.

Офіційного підтвердження цих даних поки що немає немає. Київ ситуацію у Курській області РФ не коментував.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що реакція Держдепартаменту США і представника Євросоюзу на події в Курській області Росії, «чітко говорять про те, що наші партнери нарешті усвідомлюють, що все, що стосується дій України – це суверенне право України і це про деескалацію, це про правильний вихід на фіналізацію цієї війни».

Форум

XS
SM
MD
LG