Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони: на травень співвідношення добровольців і мобілізованих, які прийшли в армію, складає 1 до 3


Рекрутинговий центр ЗСУ в Запоріжжі (ілюстративне фото)
Рекрутинговий центр ЗСУ в Запоріжжі (ілюстративне фото)

Станом на травень співвідношення добровольців і мобілізованих, які прийшли в армію, становить один до трьох, заявила заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова під час конференції «Міноборони і партнерство з громадськістю: співпраця, досягнення, виклики».

Як повідомила 12 червня пресслужба Міноборони, Калмикова наголосила на важливості кадрової політики стратегії, яка передбачає призначення військовослужбовців на посади, відповідно до їхньої фаховості й компетенції.

«Впроваджуються системні зміни в Силах оборони, створюється нова система кадрової політики і розвивається мережа рекрутингових центрів – їх уже 22. Цього тижня плануємо відкрити ще три. Результати вражають. Станом на травень співвідношення добровольців та мобілізованих, які прийшли до армії, складає 1 до 3. Це говорить, що в нас залишається потенціал захищати Україну», – сказала Калмикова.

Заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку Катерина Черногоренко заявила, що підвищення ефективності цих процесів вдалося досягти, зокрема, і завдяки цифровізації розвитку ЗСУ.

«Цифровізація армії може допомогти нам досягти технологічної переваги над ворогом 10:1. Завдяки застосунку «Резерв+», яким скористалися понад 1 400 000 громадян, ми побачили, що цифровізація – це вже не тренд, це вимога нашого суспільства. На черзі – запуск застосунку для військових «Армія+», який спростить бюрократичні процеси у війську», – сказала вона.

До Збройних сил України з березня почали набирати ще й за новим алгоритмом – через рекрутинг.

Цей механізм, на відміну від мобілізації, дозволяє кандидатам потрапити – після співбесіди і тестів – до обраного підрозділу. Звичайна мобілізація через ТЦК не дає такої можливості, і часто майбутній підрозділ проходження служби, як і спеціальність, залишаються невідомими для рекрута.

18 травня набув чинності закон про мобілізацію. Серед іншого, він передбачає, що всі військовозобов’язані, призовники і резервісти віком від 18 до 60 років мають оновити свої дані – номер мобільного телефону, фактична адреса проживання та email (за наявності). Це потрібно зробити до 16 липня.

Форум

XS
SM
MD
LG