Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони позивається проти компанії-постачальника сухпаїв


За повідомленням, Міноборони уклало договір із компанією для забезпечення Київського гарнізону 14 березня 2022 року
За повідомленням, Міноборони уклало договір із компанією для забезпечення Київського гарнізону 14 березня 2022 року

Міністерство оборони подає позов проти компанії з постачання сухпаїв на 456 мільйонів гривень – про це заявило відомство 2 вересня.

За повідомленням, Міноборони уклало договір із компанією для забезпечення Київського гарнізону 14 березня 2022 року.

«Компанія неодноразово порушила умови договору, в результаті чого у грудні 2022 року Міністерством оборони України подано позов до підприємства про стягнення попередньої оплати і пені на загальну суму 456 660 000 гривень (430 мільйонів – сума договору, 26,660 мільйонів – пеня)», – йдеться в заяві.

Читайте також: «Я проти суда Лінча»: Резніков розповів, чи звільнятиме за корупцію

Господарський суд Києва наклав арешт на рахунки відповідача в межах позовних вимог 9 січня 2023 року. 1 вересня суд також на позов Міноборони визнав недійсною додаткову угоду до основного договору.

«6 вересня розглядатиметься позов Міноборони до компанії щодо основного договору. Робота щодо захисту інтересів Міністерства оборони України у судах триває», – додає пресслужба відомства.

У червні Міноборони повідомило про перші закупівлі продуктів за новою процедурою. Це сталося після розслідувань про ймовірні закупівлі харчів за завищеними цінами.

На початку травня прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що торги із закупівель харчів для українських військових стануть публічними.

XS
SM
MD
LG