Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони: з 18 травня 15% військовозобов’язаних оновили свої дані


Серед тих, хто оновив дані, є понад 18 тисяч українців, які перебувають за кордоном
Серед тих, хто оновив дані, є понад 18 тисяч українців, які перебувають за кордоном

Від набуття чинності мобілізаційного закону, від 18 травня, свої дані оновили 15% військовозобов’язаних українців, заявив речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін.

«Цифра, яка зараз є актуальною по «Резерву+», – це 1 млн 412 тисяч. Ці люди віддали перевагу цифровому сервісу, застосунку, який є новий. Скачали його значно більше людей. Ми очікуємо, що вони скористаються цим застосунком, але трохи пізніше. На цей момент близько 15% уточнили свої дані», – сказав він в ефірі національного телемарафону.

За його словами, серед тих, хто оновив дані, є понад 18 тисяч українців, які перебувають за кордоном – переважно це українці у Польщі, Чехії, Німеччині, Канаді та США.

Читайте також: Стефанчук заявив, що немає підстав говорити про мобілізацію 18-річних

Раніше у Міноборони повідомляли, що близько 1,6 мільйона військовозобов’язаних оновили свої дані: понад 1,4 мільйона зробили це через застосунок «Резерв+».

18 травня набув чинності закон про мобілізацію. Серед іншого, він передбачає, що всі військовозобов’язані, призовники та резервісти віком від 18 до 60 років мають оновити свої дані – номер мобільного телефону, фактична адреса проживання та email (за наявності). Це потрібно зробити до 16 липня.

Форум

XS
SM
MD
LG