Доступність посилання

ТОП новини

Міненерго: викликані спекою пожежі спричинили відключення на заході України


Через спекотну погоду можливе зростання споживання електроенергії, зокрема через активне використання кондиціонерів
Через спекотну погоду можливе зростання споживання електроенергії, зокрема через активне використання кондиціонерів

У західному регіоні вимикалась високовольтна повітряна лінія через пожежу, спричинену спекою. Також через спеку виникла пожежа на високовольтній підстанції, що зʼєднує енергосистеми України та Молдови, повідомляє 14 липня пресслужба Міністерства енергетики.

У відомстві зазначили, що пожежу було ліквідовано.

«Через масовані російські обстріли в енергосистемі є дефіцит потужностей. Протягом минулої доби для його часткового покриття Україна додатково залучала аварійну допомогу з енергосистеми Польщі, сьогодні планується – з Польщі та Словаччини», – повідомляє міністерство.

За даними Міненерго, через бойові дії та техпорушення на ранок залишаються знеструмленими 490 населених пунктів.

«У Дніпропетровській області через бойові дії вимикалася повітряна лінія електропередачі, що призвело до знеструмлення підстанції та побутових споживачів. Пізніше лінію повторно відключили через пожежу, що спричинило знеструмлення побутових споживачів та промислового підприємства, а також порушення технологічного процесу. Причини зʼясовуються», – розповіли у відомстві.

У міністерстві нагадують, що сьогодні графіки погодинних відключень діятимуть з 0:00 до 24:00. Через спекотну погоду можливе зростання споживання електроенергії, зокрема через активне використання кондиціонерів.

В Україні діють графіки погодинних вимкнень світла, головна причина їх застосування – наслідки ракетних та дронових ударів РФ по українських електростанціях. За даними «Укренерго», втрати української енергосистеми перевищують 9 ГВт потужності, що еквівалентно споживанню у пікові години влітку Нідерландів або Фінляндії.

На дефіцит потужності в системі також впливає зростання споживання через літню спеку – цього тижня синоптики прогнозували надзвичайну спеку.

Форум

XS
SM
MD
LG