Доступність посилання

ТОП новини

Міненерго: на Харківщині та Запоріжжі вимикалися підстанції через бойові дії та падіння уламків «Шахедів»


Упродовж доби 29 вересня енергетики відновили електропостачання 27,4 тисячі споживачів, які знеструмлювалися через бойові дії і технологічні порушення
Упродовж доби 29 вересня енергетики відновили електропостачання 27,4 тисячі споживачів, які знеструмлювалися через бойові дії і технологічні порушення

Упродовж доби 29 вересня енергетики відновили електропостачання 27,4 тисячі споживачів, які знеструмлювалися через бойові дії і технологічні порушення, йдеться в повідомленні пресслужби Міненерго.

«Минулої доби енергетики відновили живлення для 27 441 споживача, що були знеструмлені внаслідок бойових дій та технологічних порушень. На ранок 30 вересня залишаються частково або повністю знеструмленими через бойові дії та техпорушення 484 населених пункти», – зазначають у відомстві.

Зазначається, що «впродовж доби через обстріли і бойові дії були знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Одеській, Харківській та Херсонській областях. Так, у Запорізькій області внаслідок падіння уламків БПЛА на підстанції вимикалось обладнання, при цьому знеструмлювались побутові споживачі. Загалом без електропостачання залишились 1212 абонентів».

У Міненерго кажуть, що у Харківській області внаслідок бойових дій знеструмлювались підстанції та побутові споживачі, живлення відновлено.

«У Донецькій області через бойові дії вимикалась повітряна лінія, споживачі не знеструмлювались. Крім того, внаслідок несприятливих погодних умов знеструмлено 45 населених пунктів у Хмельницькій області та 11 населених пунктів у Чернівецькій області», – повідомили у відомстві.

У Міненерго раніше наголосили, що значні пошкодження, завдані масованими атаками Росії, зокрема однією з найбільших атак на енергетику 26 серпня, і далі ускладнюють роботу енергосистеми. Крім того, російські війська не припиняють щоденних обстрілів об’єктів енергетичної інфраструктури.

За даними міністерства, від жовтня 2022 року Росія завдала понад тисячу ударів по об’єктах української енергетичної інфраструктури, лише цього року через удари було втрачено 9 ГВт генеруючих потужностей.

Раніше в місії ООН заявили, що російські удари по енергетичній інфраструктурі України завдали значної шкоди і з наближенням зими можуть призвести до ще більш руйнівних наслідків.

Форум

XS
SM
MD
LG