Доступність посилання

ТОП новини

Міненерго: через обстріли і бойові дії минулої доби були знеструмлення у семи областях


У Міненерго зазначили, що 19 вересня планові вимкнення світла не прогнозуються, проте закликали продовжувати економно споживати електроенергію
У Міненерго зазначили, що 19 вересня планові вимкнення світла не прогнозуються, проте закликали продовжувати економно споживати електроенергію

Протягом минулої доби через російські обстріли і бойові дії були знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Миколаївській, Сумській, Харківській і Чернігівській областях, повідомило Міністерство енергетики України 19 вересня.

Зокрема, за повідомленням, на Сумщині під час повітряної тривоги на підстанції вимикалося обладнання, знеструмлювалися споживачі, живлення вже відновлено.

«У Чернігівській області внаслідок ворожих обстрілів знеструмлювалися побутові споживачі. Загалом без електропостачання залишались 4972 абоненти. У Донецькій області під час повітряної тривоги знеструмлювалися підстанції, побутові споживачі й шахти. На момент інциденту у шахтах загалом перебувало 72 працівники, їх виведено на поверхню. Живлення частково відновлено», – йдеться в повідомленні.

У Міненерго зазначили, що 19 вересня планові вимкнення світла не прогнозуються, проте закликали продовжувати економно споживати електроенергію, особливо в пікові години: з 7:00 до 10:00 і з 18:00 до 22:00.

У Міненерго наголошують, що значні пошкодження, завдані масованими атаками Росії, зокрема однією з найбільших атак на енергетику 26 серпня, і далі ускладнюють роботу енергосистеми. Крім того, російські війська не припиняють щоденних обстрілів об’єктів енергетичної інфраструктури.

За даними міністерства, від жовтня 2022 року Росія завдала понад тисячу ударів по об’єктах української енергетичної інфраструктури, лише цього року через удари було втрачено 9 ГВт генеруючих потужностей.

Раніше сьогодні в місії ООН заявили, що російські удари по енергетичній інфраструктурі України завдали значної шкоди і з наближенням зими можуть призвести до ще більш руйнівних наслідків.

Форум

XS
SM
MD
LG