Доступність посилання

ТОП новини

Microsoft: російські хакери намагалися вкрасти дані двох організацій перед виборами в Конгрес


Microsoft заявила, що спроби втручання здійснені хакерською групою Strontium, відомою також як Fancy Bear або APT28
Microsoft заявила, що спроби втручання здійснені хакерською групою Strontium, відомою також як Fancy Bear або APT28

Американська компанія Microsoft заявляє, що зафіксувала спроби Росії вплинути на плановані на листопад вибори в американський Конгрес і викрасти інформацію консервативних організацій, які займаються просуванням демократії.

За даними Microsoft, група хакерів, пов’язана з урядом Росії, створила фейкові інтернет-домени, які дублювали дві американські консервативні організації: Інститут Гадсона і Міжнародний республіканський інститут, а також ще три адреси, які повинні були виглядати як сайт Сенату США.

Microsoft заявила, що спроби втручання здійснені хакерською групою Strontium, відомою також як Fancy Bear або APT28.

Як заявив президент компанії Бред Сміт, «ця активність фокусується, головним чином, на підриві демократії», хоча поки ніхто не намагався увійти на помилкові сайти.

Читайте також: Сенатор США: росіяни втрутились до виборчої системи у Флориді

Як повідомляє агенція AP, Microsoft від 2016 року неодноразово судилася за право видаляти «фейкові домени», які були створені вказаним угрупованням. Компанія отримала дозволи на видалення 84 сайтів, включаючи п'ять вище вказаних.

Голова компанії також анонсував, що Microsoft надасть безкоштовний кіберзахист всім політичним кандидатам, кампаніям і політичним організаціям, які користуються її продуктами.

Москва підтримку хакерів із Fancy Bear неодноразово заперечувала, як і будь-яке втручання у вибори інших держав. Нинішні дані російські представники поки що ніяк не коментували.

XS
SM
MD
LG