Доступність посилання

ТОП новини

Марків прокоментував плани вимагати компенсації від Італії і заявив, що продовжить службу


Віталій Марків повернувся до Києва 4 листопада 2020 року
Віталій Марків повернувся до Києва 4 листопада 2020 року

Звільнений з ув’язнення в Італії український нацгвардієць Віталій Марків заявляє, що на даний час перебуває на зв’язку зі своїми адвокатами, і рішення щодо можливої вимоги компенсації за трирічне перебування за ґратами буде ухвалене після того, як надійде остаточний висновок суду.

«Ми будемо чекати остаточного висновку касації, а після того вже будемо робити висновки, будуть якісь дії. Відповідальність мають понести люди, які намагалися зганьбити не тільки збройні формування України, але й притягти до відповідальності весь український народ», – сказав Марків по прибуттю до Києва 4 листопада.

Він також заявив про намір продовжити службу в Національній гвардії і провести час із дружиною, з якою не бачився понад три роки.

3 листопада суд в італійському Мілані вирішив повністю виправдати бійця за відсутністю складу злочину і негайно випустити його на волю.

Пізно ввечері 3 листопада Марків залишив в’язницю суворого режиму «Опера» неподалік Мілана.

Нацгвардієць Віталій Марків майже три з половиною роки перебував за ґратами.

2019 року суд першої інстанції в місті Павія засудив його до 24 років неволі за звинуваченням у причетності до вбивства італійського репортера та російського правозахисника і поранення французького фотографа на окупованій бойовиками території Донбасу в травні 2014 року.

Віталій Марків виходить із в'язниці в Мілані
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:40 0:00

Віталій Марків завжди заперечував свою причетність до вбивства і наголошував на невинуватості в інкримінованому йому злочині.

Захист солдата та України від дня арешту Марківа влітку 2017 року також завжди обстоював абсолютну непричетність бійця до інциденту та відсутність доказів його провини.

XS
SM
MD
LG