Доступність посилання

ТОП новини

Марчук заявив, що ТКГ домовилась про оголошення режиму тиші на Донбасі з 00:00 8 березня


Марчук заявив, про досягнення домовленості про режим тиші на сьогоднішньому засіданні ТГК
Марчук заявив, про досягнення домовленості про режим тиші на сьогоднішньому засіданні ТГК

На останньому засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську 7 березня Україна домовилася про оголошення режиму тиші на Донбасі з 00:00 8 березня. Про це в ефірі «Прямого» заявив представник України в ТКГ з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Євген Марчук.

«На останньому засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську Україна запропонувала підготувати, але підготувати фундаментально, оголошення режиму тиші, який би був реалізований з урахуванням всієї практики попередніх таких оголошень. На превеликий жаль, такі режими тиші довго не продовжувалися, і ОБСЄ зробила досить серйозний за нашим проханням аналіз і знайшла закономірності – і позитивні, і негативні. З урахуванням цього аналізу і закономірності, Україна запропонувала, і сьогодні відбулося засідання в режимі відеоконференції – до речі, 7,5 годин ми засідали – на якому ми все-таки домовилися», – розповів Марчук.

При цьому він наголосив, що від російської сторони гарантій не вдалося отримати, і на засіданні представник Росії був відсутній.

Росія обстрілює Україну з нової зброї
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:06:35 0:00

Представники збройних угруповань «ЛДНР» підтвердили інформацію про перемир’я на Донбасі з 8 березня.

Востаннє Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі оголосила про чергове «безстрокове і стале» припинення вогню, починаючи з півночі 29 грудня 2018 року, з нагоди новорічних і різдвяних свят. Воно було порушене майже відразу після заявленого початку і відтоді, як і всі попередні перемир’я, порушується постійно.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, станом на кінець грудня 2018 року, за час конфлікту загинули близько 13 тисяч людей, майже 30 тисяч – поранені.

XS
SM
MD
LG