Доступність посилання

ТОП новини

Майже мільйон доларів на одяг: прокурори розповіли про життя Манафорта


Колишній керівник виборчої кампанії Дональда Трампа Пол Манафорт
Колишній керівник виборчої кампанії Дональда Трампа Пол Манафорт

У суді в американському штаті Вірджинія в справі Пола Манафорта сторона обвинувачення 1 серпня продовжила описувати розкішний спосіб життя, який мав колишній керівник виборчої кампанії Дональда Трампа. Прокурори викликали свідків, які розповіли про його витрати.

Продавець люксового чоловічого одягу Максиміліан Кацман розповів, що в період з 2010 до 2014 року Манафорт витратив на одяг 929 тисяч доларів. Лише в 2013-му, за даними прокурорів, витрати Манафорта на одяг склали понад 440 тисяч доларів.

Ще один свідок, Даґ ДеЛука, розповів, що Манафорт найняв його як ландшафтного дизайнера, щоб спорудити, зокрема, перголу – садовий пристрій, набірну конструкцію з повторюваних секцій арок, з'єднаних між собою поперечними брусами, для захисту проходу від палючого сонця. Цей об’єкт мав бути встановлений у передмісті Вашингтона, в будинку дочки Манафорта Андреа. Вартість самого будинку становить, за даними обвинувачення, 1,9 мільйона доларів.

Про спосіб життя Манафорта розповідали й інші викликані прокурорами свідки.

Свідчення, оприлюднені 1 серпня, доповнюють попередні дані щодо годинника ща 21 тисячу доларів і піджака зі шкіри страуса за 15 тисяч доларів, оприлюднені обвинуваченням 31 липня.

Читайте також: Манафорт приховував гроші, отримані в Януковича – прокурори США

Прокурори також заявили, що багато своїх транзакцій Манафорт проводив із рахунків, відкритих на Кіпрі. Ця схема, як стверджує обвинувачення, використовувалася для приховування мільйонів доларів доходів від лобістської роботи Манафорта в Україні.

Американські прокурори 31 липня на початку суду над Полом Манафортом в американському штаті Вірджинія заявили, що вважають колишнього голову виборчої кампанії президента Дональда Трампа податковим шахраєм.

Адвокат Манафорта Томас Зенле назвав 69-річного Манафорта успішним упродовж 40 років політичним консультантом. За словами захисника, Манафорт залишив щоденні операції своєї компанії на колишнього колегу Ріка Ґейтса, який зрадив його.

Процес, який триває у Вірджинії, буде першим зі щонайменше двох. Другий має розпочатися у вересні в столичному окрузі Колумбія, головна увага цього процесу буде прикута до політичних питань. У червні 2016 року Манафорт був присутній на зустрічі функціонерів з оточення Трампа з громадянами Росії, які нібито мали у своєму розпорядженні компрометуючі матеріали щодо кандидата в президенти США від Демократичної партії Хілларі Клінтон.

Спеціальний прокурор Роберт Мюллер та його команда вже 14 місяців проводять розслідування ймовірного втручання Кремля у вибори в США.

XS
SM
MD
LG