Доступність посилання

ТОП новини

На Південноукраїнській АЕС цього тижня відключався один з енергоблоків – МАГАТЕ


Причина події з’ясовується, реактор знову виробляє електроенергію для мережі. На фото - Південноукраїнська атомна електростанція (ПАЕС) на Миколаївщині
Причина події з’ясовується, реактор знову виробляє електроенергію для мережі. На фото - Південноукраїнська атомна електростанція (ПАЕС) на Миколаївщині

На Південноукраїнській АЕС на чотири години відключався один з енергоблоків через хибний сигнал для системи захисту. Про це повідомляє пресслужба Міжнародного агентства з атомної енергії.

Як зазначається, команді МАГАТЕ повідомили, що енергоблок №1 був відключений від мережі приблизно на чотири години у вівторок ввечері через хибний сигнал для системи захисту енергоблоку без спрацювання систем безпеки реактора.

Причина події з’ясовується, реактор – один з трьох на станції – знову виробляє електроенергію для мережі, додають в агентстві.

Оператор українських атомних електростанцій «Енергоатом» про це не повідомляв.

На прохання України команда МАГАТЕ цього тижня відвідує шість електричних підстанцій в Україні в рамках розпочатої у вересні роботи з оцінки стану електромережевої інфраструктури. Під час візитів команда вивчає експлуатаційні наслідки фактичних та потенційних пошкоджень підстанцій.

Також на всіх АЕС України працюють групи співробітників МАГАТЕ, які сприяють підтримці ядерної та фізичної ядерної безпеки під час військового конфлікту.

В Україні діють три АЕС: Рівненська атомна електростанція (4 енергоблоки), Південноукраїнська атомна електростанція (3 енергоблоки) і Хмельницька атомна електростанція (2 енергоблоки). Запорізька атомна електростанція окупована російськими військовими з 2022 року.

Територія Запорізької АЕС періодично зазнає обстрілів, в яких Україна і Росія звинувачують одна одну. Українська влада також заявляла, що російська армія використовувала ЗАЕС для зберігання військової техніки і дислокації своїх військовослужбовців.

Форум

XS
SM
MD
LG