Доступність посилання

ТОП новини

Мадуро підтримали в Росії й Туреччині


За словами речника президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана (на фото ліворуч), він подзвонив Ніколасу Мадуро (праворуч) зі словами підтримки
За словами речника президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана (на фото ліворуч), він подзвонив Ніколасу Мадуро (праворуч) зі словами підтримки

Міністерство закордонних справ Росії виступило з критикою опозиційних протестів у Венесуелі, спрямованих проти президента Ніколаса Мадуро.

«Розвиток подій у Венесуелі дуже добре показує, як насправді прогресивний Захід ставиться до міжнародного права, суверенітету та принципу невтручання у внутрішні справи інших держав», – заявила речниця МЗС Росії Марія Захарова.

Свою підтримку президентові-соціалісту висловила й офіційна Анкара. За словами речника президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана, Ібрагіма Каліна, Ердоган поговорив із Мадуро телефоном.

«Наш президент зателефонував і висловив підтримку Туреччини венесуельському президенту Ніколасові Мадуро, сказавши: «Мій брате Мадуро! Тримайся стійко, ми з тобою», – заявив Калін.

23 січня лідер Національних зборів Хуан Гуайдо оголосив себе виконувачем обов’язків президента Венесуели.

Увечері 23 січня протести проти Мадуро підтримали політики Євросоюзу: Верховна представниця ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Моґеріні і президент Європейської ради Дональд Туск.

Напередодні про свою підтримку лідеру опозиції Хуану Гуайдо заявив президент США Дональд Трамп.​

10 січня Ніколас Мадуро в черговий раз вступив на посаду президента Венесуели. Нинішній президентський термін має тривати до 2025 року. Він обіймав посаду президента Венесуели з 2013 року після смерті Уго Чавеса.

Читайте також: Протести в Венесуелі: держсекретар США закликав Мадуро піти у відставку​

Парламент Венесуели оголосив Мадуро узурпатором влади в країні.

У 2018 році економічне становище Венесуели продовжувало погіршуватися: показник інфляції в країні перевищив позначку одного мільйона відсотків за рік. У більшості міст спостерігається нестача товарів повсякденного користування, мільйони людей емігрували з країни в пошуках роботи.

XS
SM
MD
LG