Доступність посилання

ТОП новини

На Львівщині після падіння уламків «Шахеда» сталась пожежа у промзоні, загорілись вантажівки – влада


Наслідки російського обстрілу, Львів, 4 вересня 2024 року (фото ілюстративне)
Наслідки російського обстрілу, Львів, 4 вересня 2024 року (фото ілюстративне)

У Львівському районі внаслідок російської повітряної атаки у ніч проти 6 вересня, сталася пожежа на складах поблизу села Малехів, повідомив міський голова Андрій Лозовий.

Львівський мер зазначив, що дані щодо можливих постраждалих наразі не надходили.

«Після падіння уламків «Шахеда» поблизу Львівської громади здійнялась пожежа. Поблизу Малехова горять складські приміщення», – написав він.

Зазначається, що на місці події працюють представники ДСНС та екстрені служби.

«На території нашої громади цього разу все спокійно. Вкотре дякуємо силам ППО», – розповів мер Львова.

Згодом голова керівник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький уточнив, що близько 03:15 у Львівському районі впали уламки «Шахеда» у промисловій зоні.

«Загорілися 4 вантажівки. На місце оперативно прибули вогнеборці. За 1,5 години пожежу вдалося загасити», – передав очільник ОВА та додав, що машини тепер ремонту не підлягають.

Він уточнив, що над ліквідацією займання працювали 32 пожежники, а також було залучено 6 одиниць спецтехніки.

«Загалом під час двох повітряних тривог, які оголошували на Львівщині цієї ночі, ворог атакував нашу область трьома ударними безпілотниками. Усіх їх наша ППО знешкодила», – йдеться в повідомленні керівника ОВА.

Чиновник додав, що жертв чи постраждалих немає, й усі системи життєзабезпечення області «працюють у штатному режимі».

У ніч проти 6 вересня російська армія атакувала Україну ударними безпілотниками, повідомляло командування Повітряних сил на початку доби 6 вересня. Спершу йшлося про загрозу «Шахедів» у Вінницькій області, звідки вони рухалися на Хмельниччину.

Водночас нова група безпілотників зайшла на Сумщину з Бєлгородської області Росії. Крім того, військові застерігали про загрозу російських БПЛА у Дніпропетровській (зокрема, рух дронів у напрямку Дніпра), Івано-Франківській та Запорізькій областях.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG