Доступність посилання

ТОП новини

У Генштабі ЗСУ заявили про «зміну позицій» біля Лук’янців на Харківщині


 Евакуація жителів Вовчанська та прилеглих сіл. Харківська область 12 травня 2024 року
Евакуація жителів Вовчанська та прилеглих сіл. Харківська область 12 травня 2024 року

У Генеральному штабі ЗСУ заявили про «зміну позицій» біля Лук’янців на Харківщині.

«Внаслідок інтенсивного вогневого впливу противника, а саме авіаційних ударів із застосуванням 10 КАБів, по наших підрозділах, для збереження життя українських військовослужбовців було проведено зміну позицій в районі населеного пункту Лук’янці. Тривають бойові дії», – йдеться у повідомленні.

За даними штабу, на Харківському напрямку українські військ відбивають атаку противника на напрямку Шебекіно (РФ) – Вовчанськ, ситуація контрольована.

Загалом за поточну добу противник провів 31 атаку позицій українських військ на Харківському, Куп’янському, Лиманському, Сіверському, Краматорському, Торецькому, Покровському, Курахівському та Времівському напрямках, 20 з них ще тривають.

Російські військові блогери стверджували, що війська РФ увійшли в Лук’янці, але аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) не знайшли візуального підтвердження цих заяв.

Удень 13 травня Генеральний штаб ЗСУ повідомив про «частковий успіх» сил РФ поблизу Лукʼянців на Харківщині.

За даними місцевої влади, російські війська у Харківській області «атакують невеликими групами по нових напрямках, намагаючись розтягнути оборону ЗСУ».

Читайте також: Блінкен про наступ РФ на Харківщині: «це ціна багатомісячної затримки» з наданням допомоги

Уночі 13 травня Генеральний штаб ЗСУ визнав, що в боях за прикордонне місто Вовчанськ «ворог має тактичний успіх». Для наступу на місто, за даними українських військових, командування ЗС РФ залучило значні сили, до п'яти батальйонів, і «не зважає на втрати».

Російські сили зранку 10 травня розпочали наступальні дії в Харківській області уздовж українсько-російського кордону. Їм вдалося захопити кілька сіл, нині тривають бої за Вовчанськ, місто з довоєнним населенням майже 17 тисяч людей.

Форум

XS
SM
MD
LG