Доступність посилання

ТОП новини

Білорусь: Лукашенко каже, що в Україні «зраділи б, якби Росія застосувала ядерну зброю»


Олександр Лукашенко заявив, що «в Україні дуже зраділи б, якби Росія застосувала ядерну зброю
Олександр Лукашенко заявив, що «в Україні дуже зраділи б, якби Росія застосувала ядерну зброю

Олександр Лукашенко заявив, що «в Україні дуже зраділи б, якби Росія застосувала ядерну зброю, пише видання «Белта».

Говорячи про операцію ЗСУ в Курській області, Лукашенко сказав, що начебто «це спроба України штовхнути Росію на асиметричні дії. Зокрема, застосувати ядерну зброю».

«Небезпека полягає в тому, що ця подібна ескалація з боку України - спроба штовхнути Росію на асиметричні дії. Ну, припустимо, застосування ядерної зброї. Знаю точно, що в Україні були б дуже раді, якби Росія застосувала або ми там тактичну ядерну зброю. Це було б щастя», – заявив він.

Лукашенко додав, що «у разі застосування ядерної зброї Росія та Білорусь залишилися б без союзників».

«От тоді, напевно, у нас навряд чи союзники залишилися б. Взагалі ніяких навіть співчутливих країн не залишилося б. Тому що вони занурені в те, що відбувається», – зазначив Лукашенко.

Також він сказав, що «вони вже сформували певний негативний образ до ядерної зброї. Але Україна хоче все ж таки підштовхнути до застосування».

11 червня Міністерство оборони Росії заявило про початок другого етапу навчань нестратегічних ядерних сил за участю Білорусі.

Як йшлося в повідомленні, на цьому етапі російські й білоруські військові мають відпрацювати питання спільної підготовки до бойового застосування нестратегічної ядерної зброї.

У ході першого етапу навчань, який розпочався 21 травня, російські військові відпрацювали застосування комплексів «Іскандер» і їх прихованого переміщення в район ракетних пусків. Білорусь розпочала перевірку носіїв тактичної ядерної зброї 7 травня.

Форум

XS
SM
MD
LG