Доступність посилання

ТОП новини

У Луганську пролунали вибухи: окупанти кажуть про «обстріл» нафтобази і постраждалих


Внаслідок «обстрілу» окупованого Росією Луганська спалахнула пожежа на нафтобазі (фото архівне)
Внаслідок «обстрілу» окупованого Росією Луганська спалахнула пожежа на нафтобазі (фото архівне)

Внаслідок «обстрілу» окупованого Росією Луганська спалахнула пожежа на нафтобазі, повідомив очільник підконтрольного Москві угруповання «ЛНР» Леонід Пасічник.

За його словами, на місці нафтобази, що горить, у місті працюють співробітники МНС, інформація про постраждалих уточнюється.

О 00:39 Пасічник написав, що удар «імовірно здійснено ракетами західного зразка ATACMS».

За його попередніми даними, постраждали п’ять співробітників нафтобази, їх госпіталізовано. Водночас Пасічник пише, що «надання першої медичної допомоги постраждалим ускладнюється через сильну пожежу».

Внаслідок удару, за його даними, «пошкоджено лінії електропередачі, будинки в районі нафтобази частково знеструмлені, горить газопровід високого тиску».

Традиційно, російські окупанти звинувачують в «атаці» ЗСУ.

Українське командування ці дані не коментувало.

Редакція Радіо Свобода наразі не може перевірити цю інформацію з незалежних джерел через окупацію Луганська російськими військами.

На територіях, захоплених силами РФ до 2022 року, як і на новоокупованих, часто відбуваються вибухи. Найчастіше вдається геолокувати ураження військових складів чи нафтобаз армії РФ. Українська влада неодноразово заявляла, що завдає лише точних ударів, намагаючись мінімізувати наслідки для цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG